قالبگیری دیجیتال دندان شرق تهران
قالب گیری دیجیتالی یا اسکن دیجیتالی دهان مشکل قالب گیری با خمیر دندانپزشکی را برطرف کرده است. بسیاری از ما تجربه قالب گیری از دندانها با خمیر قالب گیری را داریم. برای برخی، این تجربه ناخوشایند است چرا که باعث می شود مدتی مجبور شوید دهان را باز نگه دارید و تا چند دقیقه وجود خمیر حجیم در دهان را تحمل کنید. بو و طعم آن برای برخی زننده است و برای برخی دیگر حجم زیاد آن باعث ناراحتی یا عق زدن می شود.
در این روش دیگر نیازی به خمیر نیست بلکه با دستگاه دیجیتالی دهانتان اسکن می شود. تصاویر به دست آمده بلافاصله به کامپیوتر فرستاده می شوند بنابراین به جای این که پروتز ساز مدتی منتظر بماند، میتواند فورا کار ساخت ترمیم را شروع نماید.
مزایای این دستگاهها
انواع اسکنرهای دیجیتال داخل دهانی وجود دارند. نکته ای که بین همه این دستگاهها یکسان مشترک می باشد، تلاش برای رفع معایب و نقص های قالب گیری سنتی از دندان هاست. ولی فقط تنها این مسئله مزیت این دستگاهها نمی باشد. از دیگر مزایای این دستگاهها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- تشخیص رنگ دندان
- سازگار بودن با سایر دستگاههای دندانپزشکی
- پرتابل و قابل حمل بودن
- امکان ضبط تصاویر
- ایجاد مدل های دیجیتال
استفاده از اسکنرهای دیجیتال داخل دهانی در کارهای مختلف دندانپزشکی هنوز فراگیر نشده است. همانگونه که در بالا اشاره نمودیم افزایش سرعت درمان، تمایل بیماران را به این قبیل دستگاهها اشاره می نماید. تکامل این سیستم وافزایش امکانات و مزایای آن باعث شده که خیلی سریع مورد استقبال بیماران قرار گیرد.
ویژگی های اسکنر
- بدون نیاز به پودر جهت انجام اسکن
- قابلیت ثبت تصاویر با سرعت بالا
- طراحی ارگونومیکی اسکنر
- قابلیت وایرلس بودن یا نبودن
- صفحه نمایش هوشمند
- عدم نیاز به نگه داشتن اسکنر در یک فاصله خاص یا زاویه خاص
- قابلیت اتوکلاوبودن سر اسکنر
- سیستم هوشمند تغییر رنگ دندان
موارد کاربرد اسکن داخل دهانی
این قبیل اسکنها برای طیف وسیعی از مشکلات و بیماریهای دهان ودندان مورد استفاده قرار میگیرند. در بالا به برخی از این موارد اشاره نمودیم. به طور کلی بیشترین کاربرد این متد در دندانپزشکی برای قالب گیری است. در واقع مهمترین کاربردهای اسکنر داخل دهانیدر حال حاضر، جایگزینی برای قالب گیری برای ایمپلنت دندان است.
از دیگر کاربردهای این نوع اسکن دیجیتال می توان به موارد زیر اشاره نماییم.
- بررسی جایگاه دندانهای از دست رفته و وضعیت دندانهای کناری آنها جهت درمانهای مختلف همچون ایمپلنت دندان
- ایجاد نقشه بسیار دقیق از فضای دهان و دندان جهت ساخت پروتز ثابت و متحرک دندان
- استفاده از اسکنر برای ساخت انواع روکش، لمینت، بریج و سایر موارد
به طور کلی برای هر نوع درمان دندانپزشکی که به تصاویر دقیق از دهان و دندانهای بیمار نیاز داشته باشد، می توان از این مدل اسکنرهای دهانی استفاده نمایید.
بدون دیدگاه